Metsmaasika ja valge šokolaadi jäätis
Tõelisteks Eestimaa suve kuulutajateks on meie jaoks ikka metsmaasikatest punetavad raiesmikud. Oi, see metsmaasikate maitse on lausa meeliülendav, Ja siis kui piima ja suhkruga metsmaasikaid on juba küll söödud, võib valmis meisterdada ühe imeliselt lihtsa ent maitseelamusterohke jäätise metsmaasikate ja valge šokolaadiga.
Rtsept väikeste mugandustega pärineb raamatust "Metsa maitsed".
Vaja läheb:
100 g valget šokolaadi+ 50 g valge šokolaadi nööpe või hakitud šokolaadi
5 dl metsmaasikaid
4 dl vahukoort
soovi korral 2 sl likööri
Sulata šokolaad ja lase jahtuda toatemberatuurini. Püreeri metsmaasikad (likööriga) kergelt saumiksriga. Vahusta koor ja sega sellesse sulatatud šokolaad ning purustatud maasikad. Soovi korral sega jäätisesse ka hakitud šokolaad. Pane segu sügavkülma ja külmuta 3- 4 tundi, segu vahepeal segades.
Rtsept väikeste mugandustega pärineb raamatust "Metsa maitsed".
Vaja läheb:
100 g valget šokolaadi+ 50 g valge šokolaadi nööpe või hakitud šokolaadi
5 dl metsmaasikaid
4 dl vahukoort
soovi korral 2 sl likööri
Sulata šokolaad ja lase jahtuda toatemberatuurini. Püreeri metsmaasikad (likööriga) kergelt saumiksriga. Vahusta koor ja sega sellesse sulatatud šokolaad ning purustatud maasikad. Soovi korral sega jäätisesse ka hakitud šokolaad. Pane segu sügavkülma ja külmuta 3- 4 tundi, segu vahepeal segades.
Kommentaarid