Jõhvikajäätis karamellise kamapuruga
Üks ülimalt lihtne ja mõnusalt hapukas kodune jäätis. Oluline on kindalsti kasutada hapukaid marju, juhul kui jõhvikad asendada millegi muuga. Kama-karamelli purukate paneb i-le täpi.
Vaja läheb:
250 g hapukoort
200 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
500 g jõhvikaid
1 sl viina
4 sl kamajahu
Kama-karamelli purukate:
1 sl võid
2 sl suhkrut
5 sl kamajahu
Püreeri jõhvikad, lisa suhkur ja viin ning lase umbes pool tundi seista. Seejärel jätka püreerimist, lisades hapukoore, vahukoorega ja kamajahu. Vala segu karpi (nt mõni vana plastmassist jäätisekarp sobib hästi) ja külmuta jäätist aeg-ajalt segades 3-4 tundi.
Kama-karamelli purukatte jaoks sulata pannil või, seejärel lisa suhkur ja kamajahu. Kuumuta pidevalt segades umbes 6-8 minutit. Seejärel vala segu küpsetuspaberiga kaetud alusele jahtuma. Jahtunud ja kõvaks läinud kama-karamelli kate murra tükkideks ning purusta saumiksriga soovi korral väiksemateks tükkideks või peeneks puruks.
Vaja läheb:
250 g hapukoort
200 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
500 g jõhvikaid
1 sl viina
4 sl kamajahu
Kama-karamelli purukate:
1 sl võid
2 sl suhkrut
5 sl kamajahu
Püreeri jõhvikad, lisa suhkur ja viin ning lase umbes pool tundi seista. Seejärel jätka püreerimist, lisades hapukoore, vahukoorega ja kamajahu. Vala segu karpi (nt mõni vana plastmassist jäätisekarp sobib hästi) ja külmuta jäätist aeg-ajalt segades 3-4 tundi.
Kama-karamelli purukatte jaoks sulata pannil või, seejärel lisa suhkur ja kamajahu. Kuumuta pidevalt segades umbes 6-8 minutit. Seejärel vala segu küpsetuspaberiga kaetud alusele jahtuma. Jahtunud ja kõvaks läinud kama-karamelli kate murra tükkideks ning purusta saumiksriga soovi korral väiksemateks tükkideks või peeneks puruks.
Kommentaarid