Šokolaadikook rummirosina ja salaporgandiga

See kaunis kook kaunistas meie pidulauda aasta kõige lühemal ja valgemal ööl ehk siis jaanipäeval. Murakad on küll eelmisel suvel korjatud, aga maitsesid ka sügavkülmast võetuna ülihästi. Kook ise on tänu porgandile mõnusalt mahlane ja eriliselt hürk tänu tumedale ja valgele šokolaadile ning rummirosinatele. Retsept pärineb raamatust "Maru maitsev maailm"

Vaja läheb:

2 dl rosinaid
1 dl tumedat rummi
175 g võid
2 dl naturaalset roosuhkrut
3 muna
3,5 dl riivitud porgandit
0,5 dl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl jahu
2 sl kakaod
100 g valget šokolaadi
100 g tumedat šokolaadi

Kate:

150 g valget šokolaadi
1 dl vahukoort
kunistuseks meelepäraseid marju

Pane rosinad rummi sisse vähemalt paariks tunniks likku. Vahusta või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munad Seejärel lisa peenelt riivitud porgand, hapukoor ja kakaopulbri ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa hakitud valge šokolaad ja nõrutatud rosinad ning viimaks sulatatud tume šokolaad. Vala ümarasse koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures fooliumiga kaetult 30 minutit, eemalda foolium ning küpseta veel 20 minutit.
Katte jaoks sulata valge šokolaad kuumas koore, jahuta ja vahusta ning kata sellega jahtunud kook.

Kommentaarid