Maasikate ja mustikatega hapukooretort

Kunagi talvel meisterdasin iseseisvuspäevaks ühe mõnusa koogi. Nüüd, kui maasikahooaeg on täies hoos, otsustasin taas hapukoorevahutorti meisterdada. Kas paned koogi sisse maasikaid, mustikaid või muid meelepäraseid marju, see on juba sinu enda otsustada, hetkel on parimad muidugi punased ja magusad kodumaised maasikad :) Mina valmistasin põhjad "Erika" tordipulbrist, aga vabalt võib ka ise kakaobiskviidi teha vahustades munad suhkruga ning lisades veel jahu, kakaopulbrit ja küpsetuspulbrit.

Põhi:

1 pakk Vilma "Erika" tordipulbrit
2 dl vett
1 sl õli

Täidis:

300 g mustikaid
200 g maasikaid
500 g hapukoort
2 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
8 lehte želatiini
1 apelsini mahl

Kate:

100 g tumedat šokolaadi
2 sl võid
maasikaid

Põhja jaoks sega tordipulber vee ja õliga ühtlaseks tainaks ja jaga kahte ümarasse koogivormi ning küpseta põhjad vastavalt juhistele, 180 kraadi juures 20- 25 minutit. Jahuta põhjad.
Täidise jaoks vahusta hapukoort 25- 30 minutit, kuni tekib kohev ja tihe vaht. Eraldi kausis vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega ettevaatlikult hapukoorevahu hulka. Lisa mustikad ja/või tükeldatud maasikad. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas apelsinimahlas. Nirista želatiin pidevalt segades hapukoorevahu hulka. Aseta vormi üks põhi, poolita maasikad ja lao lõikepind väljaspool vastu vormi seina ning vala täidis põhjale. Kata teise põhjaga ja aseta jahedasse vähemalt kolmeks tunniks tarretuma.
Katte jaoks sulata šokolaad ja või ning nirista segu koogile, kaunista tervete maasikatega ja lase pool tundi enne serveerimist jahedas taheneda.


Vilma tooteid jagas katsetamiseks kommivabrik "Kalev".

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Uskumatult hea! Tubli töö. :)
Jaanika ja Signe ütles …
Oo, kui tore, et maitses!