Kõrvitsa- kikerherne supp

Kindlasti on nii mõnelgi veel mõni kõrvits kuskil ootamas oma aega, vähemalt meil küll veel on isegi 2 eelmisest aastast. Püreesupid sobivad suurepäraselt oma kergusega ka suvesse ja seetõttu ongi paslik oma sügisest sahvris seisnud kõrvits näiteks selle supi sisse pista. Või kui juhtub, et kõrvitsat enam kusagilt võtta ei ole, võib selle vabalt ka suvikõrvitsaga asendada.

Vaja läheb:

1,5 kg kõrvitsa viljaliha
200 g kuivatatud kikerherneid (leota ja keeda pehmeks ~30 min)
kanapuljongit
150 g sulajuustu "Merevaik"
soola, 1 tl karrit
vähisabasid serveerimiseks

Kõigepealt leota kikerherneid kuni üleöö ja keeda pehmeks, see võtab umbes 30 minutit. Kui kikerherned on pehmed, siis lisa ka kõrvitsa viljaliha potti ja keeda seni, kuni kõrvits on pehme. Kurna vesi ära ja püreeri segu, lisa kana- või kõõgiviljapuljongit nii palju, et supp oleks piisavalt vedel ja lisa ka Merevaigu sulajuust.  Maitsesta supp soola ja karriga ning serveeri vähisabadega.

Kommentaarid