Šokolaadi- maasika juustukook
See šokolaadikook armastab enda kõrval ja sees maasikaid, aga kindlasti sobivad ka vaarikad ja mustikad. Viimased maasikad on veel turulettidel ja ootavad kreemja ning šokolaadisekoogi sisse panemist ja nautimist koos mõnusa tassi (jää)kohviga.
Retsept pärineb raamatust "Maasikas salatites, kookides, hoidistes"
Põhi:
150 g digestive küpsiseid või kakaoküpsiseid
50 g võid
Täidis:
175 g tumedat šokolaadi
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast
1,5 dl hapukoort
200 g maasikaid
Kate:
100 g tumedat šokolaadi
1,5 dl vahukoort
2 sl heledat siirupit
maasikaid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga voodertatud lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise jaoks sulata šokolaad. Sega toorjuust, suhkur, munad ja munakollased ning hapukoor ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud šokolaad ja poolitatud maasikad. Vala segu põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Jahuta ja hoia enne serveerimist vähemalt 5 tundi külmas. Katte jaoks sulata šokolaad ja lisa koor ning siirup. Nirista kaste jahtunud koogile ja kaunista maasikatega.
Retsept pärineb raamatust "Maasikas salatites, kookides, hoidistes"
Põhi:
150 g digestive küpsiseid või kakaoküpsiseid
50 g võid
Täidis:
175 g tumedat šokolaadi
500 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
3 muna
3 munakollast
1,5 dl hapukoort
200 g maasikaid
Kate:
100 g tumedat šokolaadi
1,5 dl vahukoort
2 sl heledat siirupit
maasikaid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga voodertatud lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise jaoks sulata šokolaad. Sega toorjuust, suhkur, munad ja munakollased ning hapukoor ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud šokolaad ja poolitatud maasikad. Vala segu põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 1 tund. Jahuta ja hoia enne serveerimist vähemalt 5 tundi külmas. Katte jaoks sulata šokolaad ja lisa koor ning siirup. Nirista kaste jahtunud koogile ja kaunista maasikatega.
Kommentaarid