Kõrvitsane saiamääre
Päikesekollane kõrvits toob ka vihmasesse ilma päikese. Kuigi kõrvits on pigem sügisene toidulaua lisandus, siis meie lõikasime jaanipäeval lahti oma eelviimase kõrvitsa- nimelt eelmise sügise kõrvitsasaak oli ülimalt rikklalik. Ja seetõttu saab veel enne uut kõrvitsasaaki mõnd uut kõrvitsarooga maitsta. See määre sobib väga hästi saiakatteks, aga täiendab ka mõnusalt pastakastet või sobib hästi dipikastmeks.
Retsept pärineb raamatust "Maru maitsev maailm"
Vaja läheb:
500 g muskaatkõrvitsat
4 sl oliivõli
2 dl seedermänni seemneid
150 g riivitud parmesani
0,5 tl muskaati
1 küüslauguküüs
1 sidruni riivitud koor
3 sl sidrunimahla
1 tl tumedat rummi
Tükelda kõrvits, pane see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle oliivõliga ja küpseta 200 kraadi juures seni, kuni viljaliha on pehme, umbes 20 minutit. Püreeri jahtunud kõrvitsatükid, röstitud seedermänniseemned ja juust. Maitsesta sidruni riivitud koore, sidrunimahla, küüslaugu ja muskaadiga ning püreeri ühtlaseks. Lisa ka oliivõli ja rumm. Määri rõstitud saiaviilule.
Retsept pärineb raamatust "Maru maitsev maailm"
Vaja läheb:
500 g muskaatkõrvitsat
4 sl oliivõli
2 dl seedermänni seemneid
150 g riivitud parmesani
0,5 tl muskaati
1 küüslauguküüs
1 sidruni riivitud koor
3 sl sidrunimahla
1 tl tumedat rummi
Tükelda kõrvits, pane see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle oliivõliga ja küpseta 200 kraadi juures seni, kuni viljaliha on pehme, umbes 20 minutit. Püreeri jahtunud kõrvitsatükid, röstitud seedermänniseemned ja juust. Maitsesta sidruni riivitud koore, sidrunimahla, küüslaugu ja muskaadiga ning püreeri ühtlaseks. Lisa ka oliivõli ja rumm. Määri rõstitud saiaviilule.
Kommentaarid