Martsipani- rabarberikook
Mõnusalt magus ja mure martsipanikook rabarberikattega sobib hästi igale kohvilauale. Seda on lihtne valmistada ja rahuldab ka kõige suurema maiasmoka magusaisu. Soovi korral võid juurde serveerida palli vanillijäätist.
Retsept mugandatud ajakirjast "oma Maitse".
Põhi:
150 g võid
1 dl naturaalset roosuhkrut
2 munakollast
1 dl mandlijahu
1 dl täistera nisujahu
1,5 dl jahu
näpuotsatäis soola
Täidis:
300 g rabarberit
300 g martsipani
2 muna
1 sl rummi
Põhja jaoks vahusta või suhkruga, lisa muakollased ning omavahel segatud jahud ja sool. Suru tainas ümara pirukavormi põhja ja äärtesse ning toksi kahvliga põhja sisse augud. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külma.
Tükelda rabarber, püreeri martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks. Vala põhjale martsipanimass ja kata rabarberitega. Küpseta kooki 200 kraadi juures 30- 35 minutit.
Retsept mugandatud ajakirjast "oma Maitse".
Põhi:
150 g võid
1 dl naturaalset roosuhkrut
2 munakollast
1 dl mandlijahu
1 dl täistera nisujahu
1,5 dl jahu
näpuotsatäis soola
Täidis:
300 g rabarberit
300 g martsipani
2 muna
1 sl rummi
Põhja jaoks vahusta või suhkruga, lisa muakollased ning omavahel segatud jahud ja sool. Suru tainas ümara pirukavormi põhja ja äärtesse ning toksi kahvliga põhja sisse augud. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külma.
Tükelda rabarber, püreeri martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks. Vala põhjale martsipanimass ja kata rabarberitega. Küpseta kooki 200 kraadi juures 30- 35 minutit.
Kommentaarid