Suvine salat herneste ja kanaga
Käes on aasta mõnusaim aeg, mil päike käib kõrgelt ja õues on tõeline suvi. Iga päev valmib peenramaal midagi värsket ja vitamiinirikast ja seetõttu ongi paras aeg valmistada üks särtsakas ja värviline suvesalat, millelele lisab toekust kana.
Vaja läheb:
2 pk Talleggi klassikalisi kanakintse (4 tk)
üks pea jääsalatit või lehtsalatit
2 avokaadot
3-4 apelsini
2 suurt peotäit värskeid herneid
Kaste:
2-3 sl apelsinimahla
2 tl vedelat mett
2-3 sl oliiviõli
soola, pipart.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Vaja läheb:
2 pk Talleggi klassikalisi kanakintse (4 tk)
üks pea jääsalatit või lehtsalatit
2 avokaadot
3-4 apelsini
2 suurt peotäit värskeid herneid
Kaste:
2-3 sl apelsinimahla
2 tl vedelat mett
2-3 sl oliiviõli
soola, pipart.
Esmalt pane kana ahju või grillile küpsema. Ahjus küpseta kana 180 kraadi juures 30- 35 minutit.
Seejärel pese salat ja rebi tükkideks ning jaga taldrikutele. Koori ja viiluta avokaado ning piserda üle apelsinimahlaga, et avokaado pruuniks ei tõmbuks. Koori apelsin ja fileeri ehk siis eemalda kõik nahad, et alles jääks vaid puhas viljaliha. Puhasta herned kaunadest. Laota salatipadjale avokaadotükid, apelsin ja herned ning kõige peale tõsta tükeldatud kanaliha.
Kastme jaoks vispelda kõik kastmekomponendid kokku ning maitsesta soola ja pipraga ja nirista kaste salatile. Salati võid soovi korral kaunistada hernevõrsetega.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid