Sefiirikorvikesed

Nende sefiirikorvikeste lugu on iseenesest lihtne- need on minu poja absoluutsed lemmikud. Mitte et ma ise sefiiri või üldse magusa suhtes mingit ükskõiksust üles suudaksin näidata, aga igatahes valmisid need koogid puhtalt tema tellimusel.
Olen varem teinud sefiiri torte, kuid alati olen lisanud sefiirile želatiinipulbrit hirmua, et äkki muidu vajub sefiir koogil väga ära. Seekord aga ei osutunud see vajalikuks, sest keetsin nii tugeva siirupi, et veel järgmisel õhtulgi seisis sefiir ilusasti korvikestel püsti.
Korvikeste retsepti saad vaadata siit, see on Heidi Park'i toorjuustuga muretaigna retsept, millest tartaletivormis korvikesed said. Küpsetada võib edukalt ka loomulikult metallist korvikese vormides või muffinipanni pesades.
Vahele panin pohla toormoosi, aga sobib ka muu hapu moos, ja peale siis suure kuhja sefiiri.

Sefiiri jaoks:

2 munavalget
100 g suhkrut
sidrunihapet
2 sl vett või haput mahla (näiteks õunamahla)
2 tl heledat suhkrusiirupit

Vahusta munavalged sidrunihappega tugevaks vahuks.
Kuumuta mahlast, suhkrust ja siirupist paks siirupine mass, seda pidevalt segades. Keema ei tohi lasta!
Nirista siirup tasaselt mikserdades munavahu hulka ja mikserda veel paar minutit kuni vaht on tihe. Seejärel tõsta või pritsi tordipritsiga sefiir korvikestesse.


Kommentaarid

Merike ütles …
Tubli töö.Teen ka millalgi,sest sefiiri tegu vajab praktikat.
Jaanika ja Signe ütles …
Sellise valmistusviisi ja kogustega, nagu siin tegin, tuleb hea ja tugev sefiir, mis isegi järgmisel päeval ilus oli.