Tuunikalapirukas

Lihtsalt valmiv ja maitsev ning toitev tuunikalapirukas sobib hästi omaette eineks. Kõrvale võiks serveerida näiteks värsket salatit. Hästi sobib lihtne porgandi-ananassi salat. Retsept on leitud Selveri küpsetiste raamatust ent algsest retseptist on alles jäänud ainult täidis. Põhja tegin Heidi Park'i retsepti järgi. Ja see on lihtsalt geniaalne- see ei küpse liiga kõvaks ega ei murene lõigates tükkideks. Pealegi sobib see ideaalselt nii soolase kui ka magusa piruka põhjaks.

Põhi:

85 g võid
150 g jahu
1/4 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
65 g toorjuustu
1 sl külma vett
1 sl valge veini äädikat

Täidis:

2 sl õli
1 sibul
2 paprikat
2 karpi tuunikala vees või õlis
2 muna
soola, pipart
150 g riivjuustu

Põhja jaoks mudi kõik ained tainaks ja pane pooleks tunniks külma. Mul seekord veiniäädikat kodus ei olnud, niisiis jäi see lisamata, aga pirukas maitses sellele vaatamata hästi.
Täidise jaoks prae pannil õlis tükeldatud sibul klaasjaks ja seejärel lisa tuunikala ning paprikatükid ja maitsesta segu. Jahuta segu ja sega juurde munad.
Suru tainas vormi põhja ja äärtesse ning eelküpseta raskuse all 180 kraadi juures 15 minutit.
Seejärel vala põhjale täidis ja küpseta veel 25 minutit. Mõned minutid enne küpsetamise lõppu puista pirukale riivjuust. Peale võid puistata ka meelepäraseid ürte.


Edit: Oleme seda pirukat teinud ka lisades kohvikoort ning tomatit ja maitseb samuti suurepäraselt.

Kommentaarid

heidi ütles …
Wish I could take credit, but the recipe is actually from cookbook author Rose Levy Berenbaum. She's the pie master. :) I highly recommend her book, Pie and Pastry Bible. Your tuna pie looks scrumptious!
Jaanika ja Signe ütles …
Thanks, Heidi! And I'll keep that book recommendation in mind.