Beseekoogid marjadega

Hõrk ja kerge koogike, mida saab erinevate marjade ja täidistega huvitavamaks muuta. Küpsetamine on küll aeganõudev nagu besee puhul ikka, aga muu valmistamise osa seevastu on imelihtne. Inspiratsioon pärineb "Sõstraraamatust".

Besee:

3 munavalget
4 dl tuhksuhkrut
1 tl sidrunimaha

Kreem:

2 dl vahukoort
2 dl kohupiimapastat
vanillisuhkrut
5 sl suhkrut

Peale:

4 dl marju

Besee jaoks vahusta munavalged tuhksuhkru ja sidrunimahlaga tugevaks vahuks. Raamatus oli soovitus vahustada segu umbes 20 minutit kuumaveevannil ja seejärel veel jahutada vahustades, aga mina tegin besee harjumuslikult nn. prantsuse meetodil ehk siis ei kuumutanud. Seejärel tuleb munavalgemass tordipritsist pritsida või lusikaga tõsta küpsetuspaberile; umbes 8 cm läbimõõduga kettad natuke kõrgemate äärtega, et pärast hea täita oleks ja küpsetada 150 kraadi juures 10 minutit ning seejärel veel 100 kraadi juures 1 tund.
Täida korvikesed vahetult enne serveerimist vahukoore- kohupiima seguga ning puista peale marjad. Parimad on paari tunni jooksul peale täitmist. muidu vettivad liialt läbi ja lagunevad.
Täidise osas ja marjade valikul võib igaüks kasutada oma fantaasiat. Mina näiteks täitsin osad korvikesed sidruni kohupiimakreemi ja maasikatega ning teise osa hoopis kohupiima- vahukooresegu ja mustikatega. Keele viib alla!

Kommentaarid