Maailma parim šokolaadikook

Maksimaalse šokolaadisisaldusega kook, mille valmistamine ei ole üldsegi mitte keeruline, aga maitse on ülimalt nauditav. Kohustuslik kõigile suurtele šokolaadisõpradele! Põhja retsept pärineb Namist ja täidised on tegemise käigus leiutatud. Potsatajakoogid valmisid muuseas sama retsepti järgi. Kaunistamise idee- mulla ja peenra ja aiandustemaatika pärineb jällegi Heidi Park' ilt, aga martsipani voolimist peab veel harjutama ;) Ahjaa ja kook valmis sünnipäevatordiks ühele selle blogi autoritest.

Põhja jaoks:

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
3 dl suhkrut
4 muna
1 sl jahu

Täidis:

250 g kohupiima
100 g tumedat šokolaadi
300 g kirsse

Kate:

200 g toorjuustu (Philadelphia)
100 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks martsipani ja šokolaadilaaste.

Põhja jaoks sulata vesivannil või mikrolaine ahjus tükeldatud või ja tükeldatud šokolaad, sega juurde suhkur ja lase veidi jahtuda. Lisa segades juurde munad ning sõelu juurde jahu. Täiesti tuleb see kook välja ka ilma jahuta. Edasi tee nii, et vala pool tainast ühte ümarasse vormi ja pool teise (et saaksid kaks tordipõhja) ning küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
Täidise jaoks sulata tükeldatud šokolaad ja lase veidi jahtuda ning sega kohupiima hulka.
Pane põhjale kirsid(sobivad nii nõrutatud kompotikirsid kui ka külmutatud kirsid) ja kohupiimatäidis ning kata teise põhjaga.
Katte jaoks sulata jällegi tükeldatud šokolaad ja sega toorjuustu hulka ning kata tort kreemiga pealt ja külgedelt. Kaunista šokolaadilaastudega.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Minul tulid need põhjad nii rabedad, et ühes tükis ei olnud võimalik vormist kätte saada:(. Ei tea, mida valesti tegin.
Jaanika ja Signe ütles …
Anonüümne, ma ei oska esimese hooga muud pakkuda, kui seda, et äkki sa ei lasknud piisavalt maha jahtuda põhjadel enne, kui nad vormist ja küpsetuspaberi küljest eemaldasid. Aga kui muu ei aita, siis proovi tainast topelt kogus teha ja saavad paksemad põhjad, mis pole ehk nii rabedad.