Rabarberi-beseekook

Lihtsalt valmiv, aga hõrgult maitsev ja esteetiliselt kaunis kook, mille täidises oleks hea kasutada kindlasti hapusid marju või rabarberit. Olen teinud seda kooki nii rabarberi kui ka pohladega ja mõlemat moodi on väga maitsev. Originaalretsept pärineb "Koogid" raamatu teisest osast ja seal oli kasutatud hoopis punasõstraid, mida mul kahjuks käepärast ei olnud.
Põhjaks oli originaalretseptis kaerahelvestega muretigen, aga mina kasutasin põhja jaoks jällegi Heidi Park' i retsepti, nagu siin postituses, ainult lisasin tainale 1 sl suhkrut juurde.

Täidis:

2 dl hapukoort
0,5 dl suhkrut
2 dl rabarberitükke (või hapusid marju)
0,5 sl tärklist
2 munakollast

Kate:

2 munavalget
1 dl suhkrut

Kui sa oled põhja valmis teinud ja eelküpsetanud, siis sega rabrberitükid tärklisega ja vala pühjale. Täidise jaoks sega hapukoor, suhkur ja munakollased ning vala rabarberitükkidele. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 25 minutit.
Katte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ning kata kook tordipritsi või lusika abil vahuga. Küpseta veel 10- 15 minutit.

Kommentaarid