Kukeseenepirukas

Üks mõnus seenepirukas, mille retsept pärineb ajakirjast Oma Maitse ja Evelin Pange sulest. Sellesse pirukasse sobivad hästi igasugused metsaseened, mina kasutasin antud juhul võiga praetud ja külmutatud kukeseeni, aga sobivad ka erinevad soolaseened (näiteks riisikad jt).

Tainas:

175 g võid
300 ml jahu
4 sl külma vett
soola

Täidis:

200 g praetud kukeseeni
1 pk toorjuustu
2 muna
musta pipart, soola

Näpi taigna ained ühtlaseks ja pane tainas pooleks tunniks külmkappi.
Täidise jaoks sega seente juurde toorjuust ja munad ning maitseained. Suru tainas võiga määritud vormi põhja ja äärtesse ning eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel vala põhjale täidis ja küpseta pirukat veel 15- 20 minutit.

Kommentaarid