Metsmaasika-kohupiimatort

Need kaks torti valmisid mõlemad ühele kallile sõbrannale sünnipäevaks. Vaatamata sellele, et need näevad välja täiesti erinevad, on nad täpselt ühesuguse täidisega. Nimelt pidi üks tortidest salapärastel põhjustel olema must-valge-hõbedase kombinatsioonis, aga suhkrumassi vähesuse tõttu saigi kaks torti:)
Alustuseks on vaja küpsetada biskviitpõhjad näiteks nii nagu siin õpetatud.
Ja lisaks on vaja küpsetada ka kaks beseepõhja. Tegin seda sama retsepti järgi nagu tavalisi beseeküpsiseid. Retsepti näeb siit postitusest.
Kui kõik põhjad on valmis küpsetatud ja maha jahutatud, võib nende vahele täidise panna.
Täidise jaoks kasutasin kohupiima, veidi suhkrut ja vanilli ning kuhjaga magusmõrkjaid metsmaasikad ning veidi zelatiini, et täidis põhjade vahelt ära ei vajuks. Tegin nii, et niisutasin biskviitpõhja, seejärel panin õhukese kihi kohupiimasegu, siis beseepõhja, siis jälle kohupiima ja kõige peale asetasin teise biskviitpõhja ning niisutasin ka seda veidi. Mõlemad tordid katsin pealt ja külgedelt suhkruta vahustatud koorega.
Üks tort on kaetud lahtirullitud valge suhkrumassiga ja teine tort on kaetud martsipanimassiga. Kaunistatud on šokolaaditorukeste, sulašokolaadi ja hõbedaste šokolaadipärlitega. Pitsimuster on valgele tordile maalitud söetabletist saadud musta värviga.
Kuna tordis on metsmaasikatäidis, siis arvan, et see haakub hästi Nami-Nami maasikatortide teemasse ka!
Metsmaasikas maitseb tordi sees väga hästi, aga pisikeste marjade korjamine on aeganõudev ja need maitsevad metsaski hirmus hästi ja seetõttu jõuab suhu neid kordades rohkem kui sügavkülmikusse.

Kommentaarid