Sanderi sünnipäeva tordid
Hommik algas tervisliku pudruga ja sünnipäeva puhul olid magustoiduks laual ka potsatajaga šokolaadikoogikesed. Šokolaadikoogi retsept pärineb Nami-Namist ja see vahva potsataja kaunistuse idee pärineb ühelt minu lemmikult Heidi Park'ilt. Leidsin tema kodulehelt eritellimuste alt just sellised vahvad potsatajaga koogid ja otsustasin järgi teha. Kusjuures Sander oli oma seitsmenda eluaasta esimesel hommikul nende üle väga rõõmus. Juhuslikult teab ta ka, kes potsataja on, nii et äratundmisest oli lõbu laialt.
Koogikeste tegemises ei ole midagi keerulist. Tegelikult on see Nami-Namist pärit šokolaadikoogi retsept, mida küpsetasin muffini vormides. Ja sellest, kuidas seda koogitainast täpselt teha on juttu ka minu ühes eelmises postituses. Kaunistamise jaoks läheb vaja tumedat ja valget šokolaadi ning martsipani ja moosi. Voolisin kõigepealt martsipanis pisikesed munad ja vajutasin lapikuks (sellest saab hiljem potsataja nägu). Seejärel lõikasin küpsetuspaberist parajad ruudud kuhu sulašokolaadiga potsataja peale teha. Pritsisin küpsetuspaberile kõrvuti kolm sulanud tumeda šokolaadi tilka, mis laiali vajudes, siis moodustasi potsataja kõrvad ja pea, keskmise šokolaadiketta peale surumartsipaniketas. Kõrvadele puistasin veidi šokolaadihelbeid, et tekitada karvasuse effekti. Seejärel tegin silmad, suu, nina, kulmud valge ja tumeda šokolaadi ning pohlamoosiga ja panin potsatajanäod külmikusse tahenema. Umbes tunni aja pärast määrisin koogikesed pealt sulatatud valge šokolaadiga ja eemaldasin Potsataja näo küpsetuspaberilt ning surusin valge šokolaadi sisse ja tõstsin koogid külmikusse tahenema.
Sünnipäeva õhtuks valmistasin Sanderile martsipaniga kaetud Sipsikuga juustukoogi. Imehea juustukoogi retsept pärineb samuti Namist ja selle tegemisest olen pikemalt jutustanud ka siin.
See on lihtsalt suussulav kook ja martsipanikate ei teinud seda teps mitte halvemaks. Ainult enne martsipaniga katmist tuleks koogi servad pealt ühetasaseks lõigata. Küljed on kaunistatud tavalise vahukoorega.
Erinevate asjaolude tõttu oli Sanderil ka teine pidu koos oma sõpradega järgmisel õhtul ja selleks puhuks valmis suhkrumassiga kaetud Garfieldiga kohupiimatort. Biskviidi valmistamisest on juttu olnud eelnevates tordipostitustes ja valmis see ka seekord samamoodi, ainult et maamunadest ja seetõttu on ka biskviit tavapärasest palju kollasem. Kohupiimatäidise sisse läksid seekord mustikad ja 100 g hakitud valget šokolaadi ning Marianne crush ehk siis purustatud Marianne kommid. Viimased annavad täidisele huvitava piparmündise meki. Küljed on kaetud vahukoorega ja peal on suhkrumass.
Viimseid palukesi tuli maitsma ka üks üllatuskülaline...
Koogikeste tegemises ei ole midagi keerulist. Tegelikult on see Nami-Namist pärit šokolaadikoogi retsept, mida küpsetasin muffini vormides. Ja sellest, kuidas seda koogitainast täpselt teha on juttu ka minu ühes eelmises postituses. Kaunistamise jaoks läheb vaja tumedat ja valget šokolaadi ning martsipani ja moosi. Voolisin kõigepealt martsipanis pisikesed munad ja vajutasin lapikuks (sellest saab hiljem potsataja nägu). Seejärel lõikasin küpsetuspaberist parajad ruudud kuhu sulašokolaadiga potsataja peale teha. Pritsisin küpsetuspaberile kõrvuti kolm sulanud tumeda šokolaadi tilka, mis laiali vajudes, siis moodustasi potsataja kõrvad ja pea, keskmise šokolaadiketta peale surumartsipaniketas. Kõrvadele puistasin veidi šokolaadihelbeid, et tekitada karvasuse effekti. Seejärel tegin silmad, suu, nina, kulmud valge ja tumeda šokolaadi ning pohlamoosiga ja panin potsatajanäod külmikusse tahenema. Umbes tunni aja pärast määrisin koogikesed pealt sulatatud valge šokolaadiga ja eemaldasin Potsataja näo küpsetuspaberilt ning surusin valge šokolaadi sisse ja tõstsin koogid külmikusse tahenema.
Sünnipäeva õhtuks valmistasin Sanderile martsipaniga kaetud Sipsikuga juustukoogi. Imehea juustukoogi retsept pärineb samuti Namist ja selle tegemisest olen pikemalt jutustanud ka siin.
See on lihtsalt suussulav kook ja martsipanikate ei teinud seda teps mitte halvemaks. Ainult enne martsipaniga katmist tuleks koogi servad pealt ühetasaseks lõigata. Küljed on kaunistatud tavalise vahukoorega.
Erinevate asjaolude tõttu oli Sanderil ka teine pidu koos oma sõpradega järgmisel õhtul ja selleks puhuks valmis suhkrumassiga kaetud Garfieldiga kohupiimatort. Biskviidi valmistamisest on juttu olnud eelnevates tordipostitustes ja valmis see ka seekord samamoodi, ainult et maamunadest ja seetõttu on ka biskviit tavapärasest palju kollasem. Kohupiimatäidise sisse läksid seekord mustikad ja 100 g hakitud valget šokolaadi ning Marianne crush ehk siis purustatud Marianne kommid. Viimased annavad täidisele huvitava piparmündise meki. Küljed on kaetud vahukoorega ja peal on suhkrumass.
Viimseid palukesi tuli maitsma ka üks üllatuskülaline...
Kommentaarid
jaanikaanton@hotmail.com
Kas tead, et Nami-Nami foorumis on eraldi lastepäraste sünnipäevakookide teema? Sinna sobiksid Su pildid imehästi ;)
Lisaks on hetkel käimas SOS Lastekülaga koostöös lastepäraste tortide võitlus (kestab kuni 25.6). Äkki lööd kampa?