Kohupiima-rabarbrikook


Tõeliselt nauditav ja mahlane rabarbrikook, mille retsepti sain sõbrannalt, nii et päris täpselt ei teagi, kust see originaalis pärineb. Koogi erinevad kihid moodustavad omavahel täiusliku terviku. Igatahes üks minu uutest lemmikutest!

Põhi:

175 g võid
1,5 dl suhkrut
1 munakollane
5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillisuhkrut
1 sl vett

Kate:

500 g rabarbrit
0,5 dl vett
1 dl suhkrut

Täidis:

400 g kohupiima
200 g hapukoort
3 muna
1 munavalge
1 sl vanillisuhkrut
2 dl suhkrut
0,5 dl tärklist
0,5 dl rabarbrimahla

Põhja jaoks vahusta või suhkruga ning lisa munakollane ja kuivainete segu. Seejärel tõsta 1/3 tainast kõrvale ja lisa ülejäänule 1 sl vett. Suru tainas vormi põhja.
Tükelda rabarber ning kuumuta koos vee ja suhkruga keemiseni ja hauta seejärel 15 minutit. Kata põhi nõrutatud rabarbriga.
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkruga, seejärel lisa kohupiim, hapukoor, vanillisuhkur ja tärklis. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega koos jahtunud rabarbrimahlaga kohupiimasegu hulka. Peale pudista allesjäänud osa põhjatainast ning küpseta kooki 175 kraadi juures 50- 60 minutit.

Kommentaarid