Vahukommi kreem (Marshmallow fluff)
Vahukommi kreem (Marshmallow fluff) on Ameerikas populaarne kreem, mida määritakse röstsaia vahele. Väga popolaarne on näiteks maapähklivõi- vahukommikreemi võileib st kahe röstsaia viilu vahele määritakse maapähklivõid ning vahukommikreemi. Meil on sellist kreemi vaid mõnedes poodides, aga kuna mitmetes populaarsetes küpsetistes/magustoitudes on see oluline komponent, siis vajadusel saab seda kreemi edukalt ka ise teha. Mina kasutasin pisikeste mugandustega seda retsepti.
Vaja läheb:
1 munavalge
225 g agaavisiirupit (kui on olemas maisisiirup, siis see on muidugi ideaalne)*
näpuotsatäis soola
85 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Vahusta munavalget koos soola ja siirupiga umbes 5 minutit, kuni on tekkinud kohev ja tihe vaht. Seejärel vahustamist jätkates lisa vanilliekstrakt ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks.
Valmis kreem säilib külmikus kuni 2 nädalat.
*Maisisiirupit asendab näiteks ka suhkruroosiirup, selle tegemiseks on olemas õpetus siin.
Vaja läheb:
1 munavalge
225 g agaavisiirupit (kui on olemas maisisiirup, siis see on muidugi ideaalne)*
näpuotsatäis soola
85 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Vahusta munavalget koos soola ja siirupiga umbes 5 minutit, kuni on tekkinud kohev ja tihe vaht. Seejärel vahustamist jätkates lisa vanilliekstrakt ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks.
Valmis kreem säilib külmikus kuni 2 nädalat.
*Maisisiirupit asendab näiteks ka suhkruroosiirup, selle tegemiseks on olemas õpetus siin.
Kommentaarid