Vahukommi kreem (Marshmallow fluff)

February 29, 2012
Vahukommi kreem (Marshmallow fluff) on Ameerikas populaarne kreem, mida määritakse röstsaia vahele. Väga popolaarne on näiteks maapähklivõi- vahukommikreemi võileib st kahe röstsaia viilu vahele määritakse maapähklivõid ning vahukommikreemi. Meil on sellist kreemi vaid mõnedes poodides, aga kuna mitmetes populaarsetes küpsetistes/magustoitudes on see oluline komponent, siis vajadusel saab seda kreemi edukalt ka ise teha. Mina kasutasin pisikeste mugandustega seda retsepti.

Vaja läheb:

1 munavalge
225 g agaavisiirupit (kui on olemas maisisiirup, siis see on muidugi ideaalne)*
näpuotsatäis soola
85 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti

Vahusta munavalget koos soola ja siirupiga umbes 5 minutit, kuni on tekkinud kohev ja tihe vaht. Seejärel vahustamist jätkates lisa vanilliekstrakt ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks.
Valmis kreem säilib külmikus kuni 2 nädalat.

*Maisisiirupit asendab näiteks ka suhkruroosiirup, selle tegemiseks on olemas õpetus siin.

4 comments:

  1. Anonymous said...:

    Kus poes sellist asja müüakse?

  1. köögivõlur said...:

    Mina olen näinud ainult Stockmanni toidupoes.

  1. Anonymous said...:

    Kas seda kannataks läbi tordipritsi koogile ka panna?

  1. köögivõlur said...:

    Minu arvates on isetehtud variant pritsimise jaoks liiga vedel, aga kui pisut želatiini lisada, siis küll kannataks.