Hapukoore- mooniseemne muffinid

February 22, 2012
Mõnusad pehmed ja täpilised mooniseemnetega muffinid maitsevad hästi nii soojalt kui külmalt. Need võib vabalt paar päeva varem valmis teha. Retsept pärineb raamatust "Best bakesale cookbook".

Vaja läheb:

2 dl piima
1,5 dl mooniseemneid
1 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
2 sl sidrunimahla
1 sl vanilliekstrakti
225 g võid
2 dl suhrut
3 muna
250 g jahu
1 sl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Lase piima ja mooniseemnete segul keema tõusta ja jahuta maha. Lisa hapukoor, sidrunimahl ja vanilliekstrakt ja sega läbi. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ja sega korralikult läbi. Lisa osade kaupa jahu ja mooniseemnesegu.  Täida muffinivormid taignaga kolmveerandi ulatuses ja küpseta muffineid 180 kraadi juures 20- 25 minutit.

1 comments:

  1. Anonymous said...:

    Imemaitsvad!
    Hea leid! Tekkis küsimus, mispärast piim koos seemnetega enne keeta tuleb?

    Ainult, et ma ei ole aineid mõõtnud ja seega sain lisaks muffunitele ka ümmarguse koogi!:)