Starbucks'i kõrvitsaskoonid
Retsept pärineb mõningate mugandustega siit.
Vaja läheb:
280 g jahu
7 sl muscovado suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1/2 tl kaneeli
1/2 tl ingverit
1/2 tl muskaati
40 g võid
1 dl kõrvitsapüreed
3 sl piima või koort
1 suur muna
Vürtsiglasuur:
125 g tuhksuhkrut
2 sl piima
1/4 tl kaneeli
muskaati, ingverit
Sega kausis omavahel jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber ja vürtsid. Mudi kuivainete hulka näppude abil või köögikombainiga või. Vispelda omavahel kokku piim või koor, kõrvitsapüree ja muna ning sega see kuivainete segu hulka. Vormi niiskete käte abil tainast kolmnurksed pätsikesed ja aseta küpsetuspabriga kaetud ahjuplaadile. Küpseta skoone 200 kraadi juures 14- 16 minutit ja tõsta jahtuma.
Vürtsiglasuuri valmistamiseks sega omavahel kuiavained ja lisa osade kaupa piim ning nirista glasuur jahtunud skoonidele. Lase glasuuril umbes 1 tund enne serveerimist taheneda.
Kommentaarid
Kairi