Starbucks'i kõrvitsaskoonid

ehk lihtsamini öeldes kõrvitsakakud on äärmiselt mõnusad, muredad ja vürtsikad pätsikesed, mis mõjuvad jõuluselt ja meenutavad veidi pehmet piparkooki. Ilmselt on selles "süüdi" ka kõik need vürtsid, mis pätsikeste taina sisse pannakse. Maitsevad head nii klaasi piima kui ka kuuma teega.
Retsept pärineb mõningate mugandustega siit.

Vaja läheb:

280 g jahu
7 sl muscovado suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1/2 tl kaneeli
1/2 tl ingverit
1/2 tl muskaati
40 g võid
1 dl kõrvitsapüreed
3 sl piima või koort
1 suur muna

Vürtsiglasuur:

125 g tuhksuhkrut
2 sl piima
1/4 tl kaneeli
muskaati, ingverit

Sega kausis omavahel jahu, suhkur, sool, küpsetuspulber ja vürtsid. Mudi kuivainete hulka näppude abil või köögikombainiga või. Vispelda omavahel kokku piim või koor, kõrvitsapüree ja muna ning sega see kuivainete segu hulka. Vormi niiskete käte abil tainast kolmnurksed pätsikesed ja aseta küpsetuspabriga kaetud ahjuplaadile. Küpseta skoone 200 kraadi juures 14- 16 minutit ja tõsta jahtuma.
Vürtsiglasuuri valmistamiseks sega omavahel kuiavained ja lisa osade kaupa piim ning nirista glasuur jahtunud skoonidele. Lase glasuuril umbes 1 tund enne serveerimist taheneda.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Teil on ikka kaubanduslik välimus ka 8) Ilmselt mul olid liiga suured kolmnurgad tehtud. Head on nad tõesti. Tänud idee eest 8)

Kairi
Jaanika ja Signe ütles …
Palun-palun ja on küll head :)