Maasika-toorjuustukook


Võrratu toorjuustukook - minu uus lemmik toorjuustu kookide hulgast!  Kindlasti on see kook ideaalseks üllatuseks kellelgi kallile saabuvaks valentinipäevaks.

Idee pärineb siit. Kasutasin väikest, 18 cm läbimõõduga vormi, mistõttu on toorjuustu kiht ka paksem.

Vaja läheb:
Põhi:
2 tassi mandleid
60 g võid
3 sl suhkrut
1 tl soola


Täidis:
400 g toorjuustu
1 tass suhkrut
340 g hapukoort
3 muna
2/3 tassi maasikapüreed (lisa püreeritud maasikatele 2 tl sidruni mahla ja 2 sl suhkrut)

Kate:
200 ml vahukoort
1 sl suhkrut
ca 100 g maasikaid

Purusta mandlid koos suhkru ja soolaga köögikombainis peeneks, lisa või ning sega kuni tekib purujas mass. Suru lahtikäiva ümmarguse koogivormi põhja, küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit. Tõsta ahjust välja jahtuma.

Seejärel sega kokku täidis. Esmalt vahusta ca 3 minutit toorjuustu ja suhkrut, seejärel lisa ükshaaval munad. Pärast iga muna lisamist sega täidist hoolikalt. Viimasena lisa juurde hapukoor ja maasikapüree, sega veelkord hoolikalt ning vala segu põhjale. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 1 tund.
Kui võimalik, siis tõsta kook küpsema veevanni, kui nii suurt vormi ei ole, kuhu koogivorm omakorda sisse mahuks, siis pane ahju küpsemise ajaks suur kausitäis vett.

Toorjuustu kook peabki ahjust välja võttes veidi keskelt võdisema. Lase koogil täielikult jahtuda ja tõsta siis üleööks külmikusse tahenema. Enne serveerimist vahusta vahikoor suhkruga, tõsta koogile ja kaunista pealt maasikatega.

Kommentaarid

Liisi ütles …
Kust veebruarikuus nii ilusaid maasikaid saab? Miskipärast meenus kohe üks muinasjutt, kus kuri võõrasema saatis tüdruku keset talve metsa maasikaid korjama :P
Jaanika ja Signe ütles …
Kuri võõrasema saatis vaeslapse sügavkülmikusse hoopis :P
Anonüümne ütles …
Väga sümpaatne retsept ja pilt :) Palju täidisesse toorjuustu juurde suhkrut läheb?
Jaanika ja Signe ütles …
Meie panime 2 sl maasikapüree sisse nagu kirjas on, kui soovid magusamat kooki, siis võid rohkem suhkrut lisada.