Apelsinikuklid vahukoorega

Tänase vastlapäeva puhul pakume välja natuke teistsuguste vastlakuklite retsepti- nimelt apelsinimahla ja - koorega. Kuklid on kollased ja mõnusalt apelsinimaitselised. Kui täidise vahukoore sisse ka veel apelsinikoort riivida, saab hoopis uutmoodi mekiga vastlakukli. Retsept pärineb väikeste mugandustega Maalehe lisast "Targu talita".

Tainas:

2,5 dl apelsinimahla
25 g pärmi
näpuotsatäis soola
0,5 dl suhkrut
2 sl mett
1/ 2 apelsini riivitud koor
75 g sulavõid
350- 400 g jahu
määrimiseks muna, pärlsuhkrut

Täidis:

2 dl vahukoort
3 sl suhkrut
1/2 apelsini riivitud koor

Soojenda mahl ja sega mahla sisse murendatud pärm, suhkur, sool, mesi ja riivitud apelsinikoor. Sõtku taina hulka jahu ja sulatatud või. Lase tainal kerkida kahekordseks. Kerkinud tainast vormi parajad kuklid ja aseta need ahjuplaadile ning lase veel 30 minutit rätiku all kerkida. Määri kukleid lahtiklopitud munaga ja puista peale pärlsuhkrut. Küpseta kukleid 220 kraadi juures 12- 15 minutit ja jäta rätiku alla jahtuma. Valmis kuklitel lõika kaas pealt. Vahusta vahukoor suhkru ja riivitud aplesinikoorega tugevaks vahuks ja täida sellega kuklid ning naudi kohe.

Kommentaarid

Pille ütles …
Nii põnev! Ma nägin enam-vähem sarnast retsepti Soome ajakirjas Kotiliesi (seal oli ka vedelikuks apelsinimahl, riivitud koort oli vahukoore sisse lisatud). Just mõtlesin, et peaks katsetama, aga täna küpsetasin siiski täitsa tavalisi kukleid veel :)
Jaanika ja Signe ütles …
Katseta kindlasti, apelsinimaitse on ülimalt mõnus, mulle väga meeldis! Mina sellel aastal küpsetasin lisaks tavalistele vastlakuklitele ja nendele apelsinikuklitele ka veel Nami tõmmusid vastlakukleid. Viimased meeldisid mulle ka väga :)
gertsu ütles …
Paistavad nii maitsvad :) Mul on hetkel poe omad kodus, aga parema meelega sööks ise tehtuid.
Pikka liugu teile!!! :)