Suitsujuustukringel

Kõiksugu soolased küpsetised ja soolase täidisega küpsetised meeldivad meile väga, aga vahel tahaks klassikalisele singi- juustu täidisele vahelduseks hoopis midagi uut. Mitte et see halb oleks, otse vastupidi, aga seekord sai täidise sisse hoopis suitsujuustu, kreeka pähkelid ja oliive. Retsept pärineb raamatust "Selveri küpsetised".

Tainas:

3 dl piima
1 tl soola
2 tl suhkrut
30 g pärmi
7- 8 dl jahu
0,5 dl oliivõli

Täidis:

1 muna
2 küüslauguküünt
250 g riivitud suitsujuustu
1 dl Kalamata oliive
1 dl Kreeka pähkleid
värskeid või kuivatatud ürte

Vispelda käesooja piima hulka sool, suhkur ja pärm. Lisa osade kaupa jahu ja sõtku pehmeks tainaks, viimasena lisa õli, sõtku läbi ning jäta sõtkutud tainas sooja kohta kerkima. Kerkinud tainas rulli ristküliku kujuliseks ja umbes 1 cm paksuseks. Pintselda tainast lahtiklopitud muna ja hakitud küüslaugu seguga. Puista pind üle riivitud juustu, hakitud pähklite ja oliivide ning hakitud ürtidega.
Keera tainas tihedalt rulli ja lõika keskelt pikkupidi pooleks ning põimi ribad palmikuks ja ühenda palmik rõngaks. Lase kringlil 10 minutit kerkida, pintselda munaga ning küpseta 200 kraadi juures 25- 30 minutit kuni kringel on kuldpruun.

Kommentaarid