Kartulipüreevorm veiselihaga

See on üks väga mõnus ja toitev vormiroog, mis sobib külma talveilma nagu valatult. Koheva kartulipüree all peidab ennast maitsev kaste veiseliha ja porganditega. Maitseb nii väikestele kui suurtele. Kuigi aega roa valmistamiseks kulub omajagu, on maitse väärt iga kulutatud minutit.
Retseptiidee BBCGoodFoodist.

Vaja läheb:

1 pea küüslauku
2 sl oliivõli
1 kg veiseliha, hakitud suupärasteks kuubikuteks
2 sibulat, peeneks hakitud
2 sl hakitud tüümiani
4 sl Dijoni sinepit
4 sl punast veini
2 suurt porgandit (tükeldatud) või 400 g beebiporgandeid
300 ml looma- või kanapuljongit
1,3 kg (jahusemaid) kartuleid
100 g võid
125 ml piima

Lõika küüslaugul "müts" pealt ära, mässi see fooliumisse ja küpseta 140 kraadi juures 1 tund. Seejärel suru viljaliha välja ja jäta jahtuma.
Pruunista veiseliha pannil õlis kahes osas ja tõsta kõrvale. Seejärel pruunista pannil sibul ja tüümian ning küpseta 5 minutit, kuni sibul on pehme. Sega juurde sinep ja punane vein ning kuumuta veidi, kuni vedelikku jääb vähemaks. Vala juurde veiseliha, porgandid ja puljong ning lase kaste keema. Seejärel vähenda kuumust ja hauta 1- 1,5 tundi, kuni liha on pehme ja kaste paksenenud. Seejärel tõsta kaste ahjuvormi põhja.
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks koos küüslaugu, või ja piimaga, vajadusel maitsesta soolaga. Seejärel laota puder ühtlaselt kastme peale ja tõsta kahvli abil kohevamaks. Küpseta vormi ahjus 180 kraadi juures 20- 25 minutit, kuni vorm on pealt kuldne. Serveeri kohe!

Kommentaarid