Piimašokolaadi- karamelli torti blogi sünnipäevaks!

February 16, 2012
Täna saab meie armas blogi 2- aastaseks. Mõnus on tõdeda, et katsetamisrõõm ja tegemiselust ei ole endiselt kusagile kadunud,vaid ainult kasvanud ja meie mõlemas köögis on ahi endiselt kuum ja käib usin kokkamine:) Selle aastaga on kindlasti suurenenud meie kokaraamatute hulk ja lugejate arv ja köögitarvikute hulk ja teab mis kõik veel. Abilised on ka ühe aasta võrra vanemaks saanud ja nüüd aitavad veelgi rohkem maitsvate roogade valmimisele kaasa ja söömisele muidugi ka.
Möödunud aasta oli täidetud mitmete põnevate projektide ja huvitavate ettevõtmistega ja loodame, et ka see aasta tuleb vähemalt sama huvitav ja väljakutsete rohke.
Natuke statistikat ka: Eelmisel aastal jagasime teiega, armsad lugejad, enam kui neljasadat retsepti ja kaks korda rohkem fotosid. Lugesime rõõmuga teie kommentaare ja meid on kahe aasta jooksul vaadatud uskumatud 350 000(!) korda. Soovime oma lugejatele jätkuvat katsetamisrõõmu ja palju häid maitseelamusi. Aitäh, et meiega koos kokkate ja sünnipäeva puhul pakume teile täna maitsvat Ēric Kayseri piimašokolaadi-karamellitorti, mille retsept pärineb Nami- Namist.
Pähkli- kakao muretainas:

80 g toasooja võid
50 g suhkrut
3 sl jahvatatud metsapähkleid
1 muna
130 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 sl kakaod

Karamellikreem:

200 g suhkrut
2,5 dl vahukoort
50 g võid
2 muna
1 munakollane
2,5 sl jahu

Šokolaadikreem:

3 dl vahukoort
300 g piimašokolaadi (kasutasime tumedat- ja piimaškolaadi pooleks)
Põhja jaoks hõõru või vahule ja lisa hõõrudes tuhksuhkur ja jahvatatud pähklid. Lisa muna, sõelu juurde jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber. Vormi tainas palliks ja pane toidukilesse mähitult üleöö külma.
Vooderda ümar koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas koogivormi. Eelküpseta põhja 160 kraadi juures 15 minutit.
Karamellikihi jaoks pruunista suhkur kuivas potis pruuniks karamelliks. Lisa toasoe koor ja võitükid, sega läbi ja lase segul jahtuda. Klopi kausis munad ja munakollane lahti, sega juurde jahu ja sega jahtunud karamelli hulka. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 25 minutit.
Šokolaadikatte jaoks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sulata šokolaad. Sega jahtunud šokolaad vahukoore hulka ja määri kreem jahtunud koogile. Pane kook vähemalt tunniks külmkappi.

17 comments:

  1. Anonymous said...:

    Palju, palju õnne tublidele küpsetajatele, uusi põnevaid küpsetisi ootama jäädes!
    Veronika

  1. Merike said...:

    Palju õnne ja huvitavaid katsetusi edaspidiseks!

  1. Juc said...:

    Palju palju õnne, inspiratsiooni, lennukat loovust ja nobedaid käsi! Imeilusad kaunistused on teie kaunil sünnipäevatordil!

  1. Ülle said...:

    Magusad õnnitlused!

  1. Anonymous said...:

    Jõudu ja jaksu edaspidiseks!
    Kairi

  1. Tullia said...:

    Palju õnne sünnipäevaks! Tort on just selline, et võtaks kohe kaks tükki. Kahju, et sünnipäevapidu pole :-)

  1. Piret said...:

    Palju õnne ja jaksu edaspidigi!

  1. köögivõlur said...:

    Aitäh kõigile heade soovide eest :)

  1. H said...:

    Teen just seda kooki .. Mis hetkel see 2,5 spl jahu karamellile lisatakse?

  1. köögivõlur said...:

    jahu lisa koos munaga.

  1. Valeria said...:

    kui suure läbimõõduga peab vorm olema ??

  1. köögivõlur said...:

    See kook on tehtud 24 cm läbimõõduga vormis.

  1. Anonymous said...:

    Kui kaua šokolaadi kihti küpsetasid?

  1. köögivõlur said...:

    Šokolaadikihti ei ole vaja üldse küpsetada :)

  1. Anonymous said...:

    Kas see šokolaadi kiht siis nö tahkub seal peal ise selliseks nagu peab?:)