Rikkalikud brownie'd kohviglasuuriga

Imelised, šokolaadised, niisked ja lihtsalt suussulavad šokolaadikoogid kohvimaitselise glasuuriga viivad lihtsalt keele alla ja tahaks pärast koogikeste söömist veel näpud ka puhtaks lakkuda. Mmmmm...
Retsept pärineb raamatust "Best bakesale cookbook".

Brownie:

280 g võid
300 g tumedat šokolaadi
4 suurt muna
2 dl suhkrut
1 sl vanilliekstrakti
175 g jahu
3 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola

Glasuur:

1 sl võid
2 tl heledat siirupit
1 dl tuhksuhkrut
0,5 dl kanget kohvi
225 g tumedat šokolaadi
2 tl vanilliekstrakti

Sulata või ja šokolaad potis madalal kuumusel ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkru ja vanilliekstraktiga kohevaks vahuks. Sega omavahel kakaopulber, jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa munasegule. Viimasena lisa šokolaadisegu ja sega ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Silu tainas ühtlaseks ja küpseta 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20- 25 minutit ning jahuta.
Glasuuri jaoks sega või, siirup, suhkur ja kohv ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust miinimumini, sega juurde šokolaad ja vanilliekstrakt ning sega, kuni segu on läikiv. Kata jahtunud kook glasuuriga ja lõika ruutudeks.

Kommentaarid