Pistaatsia-valge šokolaadi panna cotta

February 28, 2012
Kahtlemata on paljud söönud sametist Itaalia kooretarretist panna cotta' t- see siin on oaga veelgi sametisem ja maitseküllasem versioon sellest magustoidust. Maitset lisavad imelised pistaatsiapähklid ja suussulav valge šokolaad ja see kõik kokku garanteerib unustamatu maitseelamuse.

Vaja läheb:

600 ml vahukoort
2 sl suhkrut
4 želantiini lehte
150 g valget šokolaadi
50 g kooritud pistaatsia pähkleid

Pane potti vahukoor ja suhkur ning lase keema tõusta. Seejärel keera kohe kuumus maha ning kuumuta väga madalal kuumusel vahukoore-suhkru segul 12 minutit. Vahepeal pane želantiini lehed külma vette 5 minutiks likku. Seejärel, kui 12 minuti on möödas, lisa vahukoorele valge šokolaad ja sega, kuni tekib ühtlane mass ja šokolaad on sulanud. Siis lisa ühe lehe kaupa želantiini lehed ja sega, kuni need on lahustunud. Tõsta pott tulelt. Lisa segule purutatud pähklid ja lase 15 minutit seista. Seejärel vala segu vormidesse, meie kasutasime silikoonist muffini vorme, ja tõsta vähemalt 2 tunniks külmikusse. Enne serveerimist kasta vorm korraks kuuma vette ning kummuta siis panna cotta taldrikule ja naudi.

0 comments: