Mokatort

February 29, 2012
See on üks igati sobiv kook kohvisõbrale. Kuna meie isa juhtumisi kuulubki suurte kohvisõprade hulka, siis tema sünnipäevaks saigi valmis maitsev mokatort. Kuigi kook on mitmekihiline, siis eriti palju sellega jändamist ei ole ja tulemus on mõnusalt kohvine. Et küll küllale liiga ei tee, võib tordilõiku nautida tassi kohviga. Retsept pärineb raamatust "Nadja koogid".

Biskviit:

4 muna
150 g suhkrut
25 g jahu
2 sl lahustuvat kohvi
1 tl küpsetuspulbrit


Šokolaaditäidis:

150 g digestive küpsiseid
100 g šokolaadi

Kohvikreem:

2 sl želatiini+ 200 ml kohvi
120 g kondenspiima
30 g suhkrut
4 dl vahukoort
200 g hapukoort
50 ml amaretto likööri

Biskviidi jaoks vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel. Sega hulka eraldi vahustatud munakollased ning omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja lahustuv kohv. Kalla tainas ümarasse vormi ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit ning jahuta.
Sulata šokolaad vesivannil ja sega purustatud küpsistega ning pane mass 30 min külma.
Vahusta vahukoor suhkruga, lisa vahustades kondenspiim, hapukoor ja liköör. Paisuta želatiin jahtunud kohvis ja sulata ning nirista segades kreemi hulka. Rulli šokolaadimass toidukile vahel ümaraks kettaks.
Lõika biskviit pooleks. Määri ühele poolele kolmandik kohvikreemist, sellele aseta šokolaadimassist ketas, kata teise kolmandiku kreemi ja biskviidiga. Peale vala ülejäänud kreem ja aseta vähemalt tunniks külma. Kaunista šokolaadilaastudega.

6 comments:

  1. Anonymous said...:

    Kas 25g jahu biskviidis on ikka õige kogus?

  1. köögivõlur said...:

    Täiesti õige kogus :)

  1. Anonymous said...:

    retseptis on kirjas 4 muna.
    vahustada tuleb munavalge.... mis saab munakollasest??

  1. köögivõlur said...:

    Tere Anonüümne, munakollased jäävad seekord lihtsalt üle :)

  1. Heleri said...:

    Retseptis on kirjas, et lisa eraldi vahustatud munakollane, nii et siiski ei jää üle :)

  1. köögivõlur said...:

    Aitäh Heleri tähelepanu juhtimise eest! Õige on siiski see, et vahustatud munakollased tuleb ka lisada.