Piimašokolaadi- karamelli torti blogi sünnipäevaks!
Täna saab meie armas blogi 2- aastaseks. Mõnus on tõdeda, et katsetamisrõõm ja tegemiselust ei ole endiselt kusagile kadunud,vaid ainult kasvanud ja meie mõlemas köögis on ahi endiselt kuum ja käib usin kokkamine:) Selle aastaga on kindlasti suurenenud meie kokaraamatute hulk ja lugejate arv ja köögitarvikute hulk ja teab mis kõik veel. Abilised on ka ühe aasta võrra vanemaks saanud ja nüüd aitavad veelgi rohkem maitsvate roogade valmimisele kaasa ja söömisele muidugi ka.
Möödunud aasta oli täidetud mitmete põnevate projektide ja huvitavate ettevõtmistega ja loodame, et ka see aasta tuleb vähemalt sama huvitav ja väljakutsete rohke.
Natuke statistikat ka: Eelmisel aastal jagasime teiega, armsad lugejad, enam kui neljasadat retsepti ja kaks korda rohkem fotosid. Lugesime rõõmuga teie kommentaare ja meid on kahe aasta jooksul vaadatud uskumatud 350 000(!) korda. Soovime oma lugejatele jätkuvat katsetamisrõõmu ja palju häid maitseelamusi. Aitäh, et meiega koos kokkate ja sünnipäeva puhul pakume teile täna maitsvat Ēric Kayseri piimašokolaadi-karamellitorti, mille retsept pärineb Nami- Namist.
Pähkli- kakao muretainas:80 g toasooja võid
50 g suhkrut
3 sl jahvatatud metsapähkleid
1 muna
130 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 sl kakaod
Karamellikreem:
200 g suhkrut
2,5 dl vahukoort
50 g võid
2 muna
1 munakollane
2,5 sl jahu
Šokolaadikreem:
3 dl vahukoort
300 g piimašokolaadi (kasutasime tumedat- ja piimaškolaadi pooleks)
Põhja jaoks hõõru või vahule ja lisa hõõrudes tuhksuhkur ja jahvatatud pähklid. Lisa muna, sõelu juurde jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber. Vormi tainas palliks ja pane toidukilesse mähitult üleöö külma.
Vooderda ümar koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas koogivormi. Eelküpseta põhja 160 kraadi juures 15 minutit.
Karamellikihi jaoks pruunista suhkur kuivas potis pruuniks karamelliks. Lisa toasoe koor ja võitükid, sega läbi ja lase segul jahtuda. Klopi kausis munad ja munakollane lahti, sega juurde jahu ja sega jahtunud karamelli hulka. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 25 minutit.
Šokolaadikatte jaoks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sulata šokolaad. Sega jahtunud šokolaad vahukoore hulka ja määri kreem jahtunud koogile. Pane kook vähemalt tunniks külmkappi.
Kommentaarid
Veronika
Kairi