Rabarberi- juustukook

Rabarberi hooaeg on täies hoos ja lisaks vanadele äraproovitud lemmikutele sai pühapäevasele pisulauale valmistatud ka kreemjat ja suussulavat rabarberi- juustukooki. Koogi tegemisel on kasutatud mascarponet, mis muutis koogi eriti hõrguks. Vahva mustri saime koogile rabarberi- vanillikeedise abil. Koogi retseptiidee pärineb siit.

Põhi:

250 g digestive- küsiseid
100 g sualvõid

Täidis:

500 g mascarpone toorjuustu
1 dl suhkrut
3 muna
3-4 puhastatud ja tükeldatud rabarberivart
3 sl suhkrut
1 sl jahu

Kate:

2,5 dl hapukoort
3 sl suhkrut
soovi korral 3 sl rabarberimoosi

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga ümara koogivormi põhjale ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Sega tükeldatud rabarber suhkru ja jahuga ning tõsta põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 5 minutit.
Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga ja lisa vahustades muand ning vala täidis põhale. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35- 40 minutit. Kuumale koogile vala hapukoore- suhkru segu ja soovi korral ka moos ning küpseta veel kuni 10 minutit. Lase jahtuda ja serveeri.

Kommentaarid