Kanamaksapasteet salveivõiga

Kanamaksapasteet on selline mahedamat sorti ja pasteedi muudab eriti mõnusaks just salveivõi kiht. Loomulikult võib pasteeti valmistada ka ilma salveita, aga praegu, kui aias ürdid hoogsalt suvevihmas sirguvad, tasub neid ka toidu sisse ohtralt kasutada.
Retsept pärineb ajakirjast "Meie pere"

Vaja läheb:

500 g kanamaksa
300 g võid
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
sort brändit
kimp salveid
soola, pipart

Haki sibul ja küüslauk ning puhasta maks kelmetest. Prae sibul ja küüslauk koos maksaga kiirelt kõrgel kuumusel läbi, see võtab kusgil 4- 5 minutit. Lõpus vala maksale ka brändi ja lase aurustuda.
Purusta kogu segu köögikombainis ühtlaseks massiks. Lisa tükkhaaval segades ka pool võikogusest ning sool ja pipar. Aja pasteet läbi sõela ja pane kaussi ning kata toidukilega.
Selitatud või tegemiseks kuumuta võid madalal kuumusel 15- 20 minutit, kuni see muutub kihiliseks. Vala ettevaatlikult pealmine kiht pannile ja lisa 1 salveileht. Kui leht hakkab särisema, lisa ülejäänud salveilehed ja tõsta pann tulelt. Tõsta jahtunud pasteedile peale salveilehed ja vala peale või. Lase jahtuda ja serveeri koos krõbeda saia või leivaga.

Kommentaarid