Sai päikesekuivatatud tomatitega

Suvel sooja ilmaga ei tahagi nii palju süüa, nagu talveperioodil ja vahel piisab tõesti vaid aiast nopitavatest marjadest ja salatilehtedest ning võisaiast. Siinkohal ongi üks äärmiselt mõnus päikesekuivatatud tomatitega saia retsept, mis juba iseenesest on nii maitsekas, et peale või see enda kõrvale muud ei vajagi. Vahel võid saiaviilule määrida soolaga võid, saad hoopis huvitavama maitseelamuse osaliseks. Retsept pärineb GoodFoodist. Soovi korral võib saiale lisada ka oliive. Kui kasutad saia tegemisel tomateid ülis, siis tuleb need enne kuivaks nõrutada.

Vaja läheb:

500 g durum- nisujahu (kasutasin pooleks tavalise nisujahuga)
1 tl soola
55 ml oliivõli
20 g pärmi
275 ml vett
100 g päikesekuivatatud tomateid
Sega omavahel kausis kõik komponendid välja arvatud tükeldatud tomatid. Sõtku ühtlaseks elastseks tainaks ja jäta rätiku alla tunniks ajaks kerkima. Jaga kerkinud tainas pooleks ja lisa mõlemale poolele pooled hakitud tomatid. Vormi kaks pätsi ja suru natuke lapikuks ning puista jahuga üle. Lase pätsidel rätikuga kaetult ahjuplaadil veel 1 tund kerkida ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Kommentaarid