Valge oa- küüslaugu supp

See mõnus supiretsept pärineb kunagisest ajakirja "Stiil" numbrist, sellest ajast, kui sealset retseptinurka toimetas Imre Kose. Supp on mõnusalt kreemjas ja tummine. Piimavaht ja soolakad singikrõpsud teevad supi veidi erilisemaks ka. Soovi korral võid supile jahvatada serveerimisel ka musta pipart.

Vaja läheb:

250 g valgeid konservube
100 g kartuleid, kuubikutena
50 g hakitud sibulat
3 viilutatud küüslauguküünt
1 sl võid
1 sl õli
1 dl valget veini
1 l köögiviljapuljongit
tüümiani
2 dl kohvikoort
singiviile (Parma)
musta pipart
3 dl piima, vahustamiseks

Hauta poti põhjas võiga sibul, küüslauk ja kartul, lisa oad. Lisa valge vein, puljong ja tüümian ning keeda, kuni köögivili on küps. Lisa koor ja püreeri saumiksriga ning maitsesta soola ja pipraga. Vahusta piim ja serveeri suppi piimavahuga ning singikrõpsudega- selleks küpseta singiviile ahjus 150 kraadi juures, kuni need on krõbedad.

Kommentaarid