Troopiline pavlova

Enne veel kui maasikahooaeg hoo sisse sai, valmis meie köögis üks imeline troopiliste viljadega pavlova ehk hõrk beseetort. Täidiseks on seekord hoopis toorjuustukreem ja banaanid ning hapukad granadillid. Beseepõhja võib igaüks küpsetada omale meelepärase retsepti järgi, aga kindlasti peab see olema pealt krõbe ja seest pehme.

Vaja läheb:

5 munavalget
250 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
1 sl vahuveini äädikat
1 sl maisitärklist

Täidis:

2,5 dl vahustatavat vanillikastet
200 g toorjuustu
3 sl suhkrut
2- 3 banaani
3 granadilli viljaliha

Vahusta munavalge kohevaks vahuks ja lisa vahustades suhkur ning vanilliekstrakt  Vahusta seni, kuni tekib tihe ja läikiv vaht. Sega juurde veiniäädika ja maisitärklise segu ning vormi ahjuplaadile küpsetuspaberi peale ümar, umbes 24 cm läbimõõduga ketas. Lusika abil vormi põhi äärtest pisut kõrgemaks ja keskele tee lohk. Küpseta põhja 120 kraadi juures vähemalt 1 tund, kuni põhi on pealt krõbe.
Täidise jaoks vahusta vanillikaste tugevaks vahuks ja lisa vahustades toorjuust ning suhkur. koori ja viiluta banaanind ning kraabi granadillide seest välja viljaliha.
Kata jahtunud põhi kreemi, banaaniviilude ning granadilli viljalihaga ja serveeri kohe.

Kommentaarid