Kilupasteet
Pealtnäha mittemidagiütleva välimuse ja värviga kilupasteet on tegelikult ootamatult maitsev ja imemõnus leivakate. Retsept pärineb algselt "Keedu- ja majapidamisraamatust, mis on välja antud aastal 1932. Loomulikult võib seda määrida nii leivale kui saiale, aga parim on ta ikkagi mustal leival. Kartul muudab pasteedi kuidagi eriti sametiseks ja muidugi vürtsikilu on pasteedi põhiline maitseandja. Retseptiidee Nami- Namist. Väga mõnus piknikukorvi pista koos musta leivaga!
Vaja läheb:
50 g võid
2 keedukartulit
10 vürtsikilu
2 sl hapukoort
sinepit, suhkrut, pipart
Vahusta või ning purusta kartulid kahvliga. Puhasta kilud ning peenesta näiteks saumiskriga või köögikombainis, lisa kartul ja või. Sega omavahel hapukoor, sinep, suhkur ja pipar ning lisa kartulisegule, töötle ühtlaseks massiks ja aseta serveerimiseni külma.
Vaja läheb:
50 g võid
2 keedukartulit
10 vürtsikilu
2 sl hapukoort
sinepit, suhkrut, pipart
Vahusta või ning purusta kartulid kahvliga. Puhasta kilud ning peenesta näiteks saumiskriga või köögikombainis, lisa kartul ja või. Sega omavahel hapukoor, sinep, suhkur ja pipar ning lisa kartulisegule, töötle ühtlaseks massiks ja aseta serveerimiseni külma.
Kommentaarid