Mee- soja glasuuriga vutid

Vutt on üks igavesti vahva lind ja passib söögilauale nii maitse kui ka välimuse poolest imehästi. Tegelikult on suitsutatud, grillitud või küpsetatud vutt iga peolaua ehe ja vutimunad lisaks ka imeilusalt täpilised ning veel tervislikud ja maitsvad pealekauba. Eestis on üks tore koht Järveotsa vutifarm, kes seisab hea selle eest, et vutti ja vutimuna oleks võimalik kõigil nautida. Siinkohal üks mõnus ja lihtne glasuuritud ja küpsetatud vuti retsept, mida sobib serveerida lihtsalt meelepärase värske salatiga. Valmib kiiresti ja maitseb hõrgutavalt!

Vaja läheb:

6 vutti
soola
3- 4 sl mett
3- 4 sl sojakastet
võitükke
Hõõru vutid soolaga sisse ja jäta paariks tunniks jahedasse maitsestuma.Sega omavahel vedel mesi ja sojakaste ning määri sellega vutid sisse. Sama kastmega pintselda vutte kogu küpsemisaja jooksul! Aseta vutid ahjuvormi ja pane igale vutile paar väikest võitükikest.
Küpseta vutte180 kraadi juures kuni 30 minutit, kuni vutid on kuldpruunid.

Kommentaarid