Pisikesed spargli ja peekoni fritatad

Mõnusad ampsud munast, lisandiks spargel, juust ja peekon. Sobivad hästi hommikusöögilauale, aga kahtlemata ka ideaalsed piknikukorvi panemiseks. Kui on olemas, siis võid kasutada prociutto sinki, aga sobib suurepäraselt ka kodumaine toorsuitsu peekon.
Retsept pärineb GoodFoodist.


Vaja läheb:

12 viilu toorsuitsu peekonit
1 sl oliivõli
1 hakitud sibul
125 g spargleid
6 muna
1 dl piima
85 g riivitud parmesani

Vooderda muffinipanni augud peekoniga. Prae hakitud sibul pannil õlis pehmeks. Napsa sparglitel tipud ära ja varred haki suupärasteks tükkideks ning kuumuta pannil koos sibulaga paar minutit ja jahuta segu. Klopi munad lahti koos piima ja 3/4 riivitud parmesaniga. Pane igasse muffinipanni auku veidi sibula spargli segu ja vala peale munasegu. Puista peale veidi parmesani ja pane kaunistuseks spargli tipp, mis enne ära napsasid. Küpseta 180 kraadi juures 20- 25 minutit, kuni munasegu on kalgendunud. Lase mõni minut jahtuda, eemalda vormidest ja serveeri.

Kommentaarid