Kirsi- martsipanikeeks
See keeks sisaldab ohtralt marju ja on seetõttu mõnusalt hapukas. Kirsse võib asendada ka teiste hapukate majadega näiteks vaarikate või mustsõstardega. kasutada võib nii külmutatud kui ka värskeid marju. Keeksile annab magususe martsipan ja suhkrut eraldi lisada vaja ei ole. Retsept pärineb raamatust "Kelmikad keeksid".
Vaja läheb:
250 g martsipani
100 g võid
2 muna
1,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g kirsse
Soovi korral glasuuriks:
tuhksuhkrut
jahvatatud metspähkleid
vett
Püreesta martsipan koos võiga köögikombainis ja lisa ükshaaval munad ning jahu- küpsetuspulbri segu. Viimaseks lisa kirsid ja sega tainas ettevaatlikult läbi. Vala tainas võitatud keeksivormi ja küpseta180 kraadises ahjus 40 minutit. Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Glasuuri jaoks sega kokku jahvatatud metsapähklid ning tuhksuhkur ja lisa pisut vett. Vala glasuur jahtunud keeksile ja lase taheneda.
Vaja läheb:
250 g martsipani
100 g võid
2 muna
1,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g kirsse
Soovi korral glasuuriks:
tuhksuhkrut
jahvatatud metspähkleid
vett
Püreesta martsipan koos võiga köögikombainis ja lisa ükshaaval munad ning jahu- küpsetuspulbri segu. Viimaseks lisa kirsid ja sega tainas ettevaatlikult läbi. Vala tainas võitatud keeksivormi ja küpseta180 kraadises ahjus 40 minutit. Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Glasuuri jaoks sega kokku jahvatatud metsapähklid ning tuhksuhkur ja lisa pisut vett. Vala glasuur jahtunud keeksile ja lase taheneda.
Kommentaarid