Mustika- banaani kausikook jogurtiga

See on taas üks mõnusalt suvine kook, mida küpsetama ei pea; välja arvatud juhul, kui just amaretti küpsiseid ise küpsetada ei taha. Kasuta kindlasti kreeka jogurtit, mis on paks ja kreemjas. Kui kasutad tavalist maitsestamata jogurtit, siis tuleb seda enne nõrutada, et see konsistentsilt paksemaks muutuks. Banaanid ja mustikad täiendavad üksteist suurepäraselt- üks hapukas ja teine magus. Krõbedad amaretti mandliküpsised lisavad koogile tekstuuri ja maitset. Suhkrut lisa koogile oma maitse järgi, kui banaanid on magusamad, siis pole suhkrut eriti palju vaja. See on ideaalne kook juhuks, kui külalised ootamatult külla tulevad ja muidugi ka mõnus ühe korralku suvise pikniku lõpetuseks.
Vaja läheb:

250 g amaretti küpsiseid
500 g mustikaid
3- 4 banaani
800 g kreeka jogurtit
4 dl vahukoort
1,5 dl pruuni suhkrut

Koogi vamistamine on tõeliselt lihtne, nagu kausikookide puhul ikka ehk siis tuleb vahukoor suhkruga vahustada ja lisada vahustades jogurt ning banaanid viilutada. Kausi põhja pane korralik kiht küpsiseid ja nende peale kolmandik kreemist. Kreemi peael lao viilutatud banaanid ja kata kolmandikuga kreemist. Puista peale mustikad ja kata viimase kolmandikuga kreemist. Kaunista küpsiste ja mustikamahlaga ning naudi kohe.

Kommentaarid

Tiu ütles …
Kui seda imelist kooki kohe ei naudi, milline ta järgmiseks päevaks on? Ma tahaks selle homseks tööle kaasa teha, aga hommikul kokkuladumisel läheb vist kiireks?
Tiu ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.