Spargel Hollandi kastmega

Kuigi kevad ei ole veel ametlikult läbi, on siiski kohe juunikuu esimene päev ja kaugel see suvigi enam on- niisiis viimane aeg kirjutada ühest mõnusast rohelisest varrest ehk sparglist. Loomulikult on parim, kui turult õnnestub hankida kodumaist sparglit. Mina kasutasin ka täiesti kodumaist sparglit, mis pärit Lõunakeskuse taluturult. Spargel Hollandi kastmega kuulub kindlasti klassika hulka ja maitseb lausa suurepäraselt ning spargli mõnus maitse ei jää teiste maitsete varju. Hollandi kastet (sauce hollandaise) saab ilmselt valmistada mitmel erineval moel, aga mina võtsin seekord eeskuju sellest retseptist koos mõningate omapoolsete muudatustega.Hollandi kaste sobib lisaks spargile ka ideaalselt serveerimiseks näiteks kala juurde.


Vaja läheb:

suurem peotäis värskeid sparglivarsi

Hollandi kaste:

150 g võid
3 sl valget veini
2 sl vett
2 suurt munakollast
3 sl sidrunimahla
soola, pipart

Koori sparglivarred ja auruta pehmeks.
Kastme jaoks tuleb kõigepealt või selitada. Selleks sulata või potis ja kuumuta võid vähemalt 10 minutit, et vesi aurustuks ja piima osakesed koguneksid poti põhja. Seejärel korja võilt vaht ja vala puhas või teise anumasse.
Pane kuumakindlasse kaussi munakollased, vesi ja vein ning vispelda korralikult segi. Tõsta segu vesivannile ja kuumuta seda pidevalt vispeldades, kuni segu muutub tihedaks ja kohevaks. Siis tõsta kaste vesivannist välaj ja vispelda ning jahuta seda veid. Lisa vispeldades peene nirena selitatud või ja sidrunimahl ning sega ühtlaseks. Lõpuks maitsesta kaste soola ja musta pipraga. Serveeri kastet aurutatud spargliga.

Kommentaarid