Šampanjatrühvlid

Trühvlite meisterdamine tundub küll võib-olla pisut talvisema aja tegevusena, aga üks suussulav maius maitseb ülimalt hästi ka suvisel peolaual. Seekord sisaldavad tumeda šokolaadi trühvlid vahuveini ja likööri. Peab tunnistama, et klaasi vahuveini kõrvale miatssid väga hästi ja ka tassi kohviga klapivad suurepäraselt.
Retsepti idee on mugandustega pärit siit

Vaja läheb:

400 g tumedat šokolaadi
30 g  võid
40 g mett
2 sl Cointreau likööri
0,5 dl šampanjat või vahuveini
katteks 200 g valget šokolaadi

Pane hakitud šokolaad või šokolaadinööbid kaussi. Kuumuta madalal kuumusel võid, mett, vahuveini ja likööri, kuni mesi ja või on sulanud ning vala segu školaadile. Sega kuni šokolaad on sulanud. Pane kaetult vähemalt tunniks külma. Vormi trühvlid teelusikatäiest massist ja aseta enne katmist uuesti külma tahenema. Sulata valge šokolaad ja kata sellega trühvlid ja kaunista meelepäraselt ning tõsta jahedasse tahenema.

Kommentaarid