Toorjuustukook mustikate ja kakaoga
Mitmekihiline, hõrk ja suussulav juustukook on kaetud rohkete mustikatega. Kook ei ole väga magus, vaid just selline mõnusamat sorti, eriti kui kasutad kattes tumedat šokolaadi. Mustikad lisavad koogile värskust ja mahlasust.
Retsept "Perenaistelt".
Põhi:
16 Digestive küpsist
50 g sulavõid
Täidis:
400 g toorjuustu
70 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
2 munakollast
Kate:
4 dl hapukoort
2 sl kakaod
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Glasuur:
50 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
1 sl võid
2 sl kakaod
Kaunistuseks 300 g mustikaid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega puru suhkru ning sulavõiga. Suru mass ümara koogivormi põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks sega toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde munad. Vala täidis põhjale ja küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30- 40 minutit.
Katte jaoks sega kõik koostiosad kokku ja vala kate küpsenud koogile. Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures veel umbes 10 minutit.
Küpsenud kook tuleb korralikult maha jahutada, külmikus vähemalt 4 tundi.
Glasuuri jaoks pane kõik komponendid potti ja sulata pliidil segades madalal kuumusel. Määri kook pealt glasuuriga ja aseta külma tahenema. Enne serveerimist kata kook mustikatega.
Retsept "Perenaistelt".
Põhi:
16 Digestive küpsist
50 g sulavõid
Täidis:
400 g toorjuustu
70 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
2 munakollast
Kate:
4 dl hapukoort
2 sl kakaod
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Glasuur:
50 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
1 sl võid
2 sl kakaod
Kaunistuseks 300 g mustikaid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega puru suhkru ning sulavõiga. Suru mass ümara koogivormi põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks sega toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde munad. Vala täidis põhjale ja küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 30- 40 minutit.
Katte jaoks sega kõik koostiosad kokku ja vala kate küpsenud koogile. Küpseta kooki ahjus 200 kraadi juures veel umbes 10 minutit.
Küpsenud kook tuleb korralikult maha jahutada, külmikus vähemalt 4 tundi.
Glasuuri jaoks pane kõik komponendid potti ja sulata pliidil segades madalal kuumusel. Määri kook pealt glasuuriga ja aseta külma tahenema. Enne serveerimist kata kook mustikatega.
Kommentaarid