Mure-lehttaina kringel ehk mürbe brezel

July 14, 2011
See muretainast ja lehettainast tehtud kringel on igal pool Saksamaal väga populaarne. Kui ostad mõlemad tainad poest, siis ei ole ka valmistamine väga aeganõudev. Maitsevad eriti hästi just klaasi külma piimaga.  Retsept otse Saksamaalt!

Kui keegi juhtub olema eriline maiasmokk või kaneelisõber, siis suhkru ja kaneeli kogust võib vabalt suurendada. 

Vaja läheb:

500 g lehttainast
500 g muretainast
3 sl sulavõid
3 sl suhkrut
3 tl kaneeli
soovi korral ka purustatud pähkleid
1 muna
mandlilaaste


Laota lehttainas tööpinnale, määri peale sulavõi, raputa peale suhkur ja kaneel ning soovi korral ka purustatud pähklid. Lehttaina peale tõsta muretainas, suru kätega kinni ja rulli tainarulliga ühtlase kihina lehttaina peale.
Lõika ca 2 cm laiused ribad, keera spiraaliks ja vormi kringliks. Tõsta ahjuplaadile, määri kringlid lahtiklopitud munaga ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

0 comments: