Lihtne šokolaadikook
See kook tõestab ideaalselt, et lihtsuses peitub võlu. Kook on maitsev ja šokolaadine ning tõeliselt suussulav. Loomulikult võib serveerimisel lisada vahukoort või jäätist, aga minu arvates on see kook niigi väga maitsev ja lisandeid ei vaja :)
Retsept Thredahlia blogist.
Vaja läheb:
150 g toasooja võid
170 g suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
4 toasooja muna
90 g jahu
soovi korral ühe apelsini riivitud koor
Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased, sega juurde veidi jahtunud sulašokolaad ja jahu ning soovi korral ka riivitud apelsinikoor.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult taina hulka. Vala tainas 2 cm läbimõõduga vormi või kahte keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 30- 35 minutit. Mina küpsetasin seekord hoopis muffinivormides ja sain 18 koogikest.
Apelsinikoor andis koogile eriti võrratu maitse.
Retsept Thredahlia blogist.
Vaja läheb:
150 g toasooja võid
170 g suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
4 toasooja muna
90 g jahu
soovi korral ühe apelsini riivitud koor
Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased, sega juurde veidi jahtunud sulašokolaad ja jahu ning soovi korral ka riivitud apelsinikoor.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult taina hulka. Vala tainas 2 cm läbimõõduga vormi või kahte keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 30- 35 minutit. Mina küpsetasin seekord hoopis muffinivormides ja sain 18 koogikest.
Apelsinikoor andis koogile eriti võrratu maitse.
Kommentaarid