Aprikoosi- martsipanikook
Hästi lihtsalt ja kiiresti valmiv imemaitsev aprikoosikook valmis värsketest aprikoosidest. Kindlasti saab seda valmistada ka konservaprikoosidega, aga siis pole maitse ilmselt nii sametine. Ja see sulanud martsipan aprikoosidel on lihtsalt imeline. Retsept raamatust "Maru maitsev maailm".
Tainas:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
4 dl jahu
Kate:
9-10 aprikoosi
150 g mandliga martsipanimassi
3 sl rummi või konjakit
Mudi kokku või, suhkur, muna ja jahu, mähi tainas toidukilesse ja pane külma.
Poolita aprikoosid, eemalda kivid ja lõika aprikoosid parajateks sektoriteks. Suru tainas kõpsetuspaberiga kaetud ümara koogivormi põhja ja äärtele, lao põhjale aprikoosiviilud. Lõika martsipanimassist viilud ja lao aprikoosidele, pserda sovi korral koogile konjakit või rummi ja küpseta kooki180 kraadi juures 30 minutit. Soovi korral võid serveerida koos vanillijäätisega.
Kommentaarid