Maksapasteet
Maks on ilmselt üks nendest produktidest, mida nii mõnedki inimesed ei söö. Meile maks maitseb- nii kastmena kui ka pasteedina. Kodutehtud maksapasteet on minu arvates midagi ekstra maitsvat, eriti viilu rukkileivaga.
Inspiratsiooni saime oma vanaemalt ja "Virtina kokaraamatust".
Vaja läheb:
1 kg maksa (veise või sea)
250 g läbikasvanud pekisemat sealiha
1-2 porgandit
1 suur sibul
200 g võid
soola, musta pipart
3 sl konjakit, rummi või madeirat
Puhasta maks ja lõika tükkideks, tükelda ka sealiha. Pane kooritud ja tükeldatud sibul, porgand, liha ja maks pannile moorima, vajadusel võid lisada ka vett. Kui maks on küpsenud, rasv lihast välja voolanud ja porgand pehme, siis aja kogu mass läbi hakklihamasina. Lisa veidi praeleent ja maitse järgi soovi korral ka alkoholi. Hõõru või pehmeks ja lisa vahustatud või vähehaaval pasteedile ning sega ühtlaseks.
Inspiratsiooni saime oma vanaemalt ja "Virtina kokaraamatust".
Vaja läheb:
1 kg maksa (veise või sea)
250 g läbikasvanud pekisemat sealiha
1-2 porgandit
1 suur sibul
200 g võid
soola, musta pipart
3 sl konjakit, rummi või madeirat
Puhasta maks ja lõika tükkideks, tükelda ka sealiha. Pane kooritud ja tükeldatud sibul, porgand, liha ja maks pannile moorima, vajadusel võid lisada ka vett. Kui maks on küpsenud, rasv lihast välja voolanud ja porgand pehme, siis aja kogu mass läbi hakklihamasina. Lisa veidi praeleent ja maitse järgi soovi korral ka alkoholi. Hõõru või pehmeks ja lisa vahustatud või vähehaaval pasteedile ning sega ühtlaseks.
Kommentaarid