Kaalika gratään siidri, koore ja soolapeekoniga

Jällegi sattusin BBC Good Food`i lehele retsepte vaatma ning kuna esimesed kaalikad on juba söömiskõlbulikud, sai õhtusöögiks tehutud just seda ahjurooga. Nagu ikka, omapoolsete mugandustega.

Vaja läheb:

1 kaalikas
300 g värskeid kartuleid
250 g soolapeekonit
200 ml vahukoort
1 sl mahedat sinepit
100 ml pirni siidrit
soola, pipart

Koori kaalikas ja kartulid ning lõika õhukesteks viiludeks (kaalikad õhematekes viiludeks kui kartulid). Haki soolapeekon tükkideks ning prae pannil krõbedaks.
Kastme jaoks võta suurem pott, pane sinna vahukoor ja siider ning kuumuta paar minutit. Seejärel lisa sinep, sega hoolikalt ja vajadusel maitsesta kastet soola ja pipraga. Tõsta kastmesse viilutatud kaalikad ja kartulid, kuumuta ca 5 minutit. Seejärel lisa ka enamik praetud peekonitükke, sega õrnalt läbi ning tõsta ahjuvormi. Peale raputa ülejäänud praetud peekonitükid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25-30 minutit.

Kommentaarid