Pohla- kamaküpsised
Ühed tõeliselt rahvuslikud küpsised kama ja pohladega, mille retsept on leitud raamatust "Köök. jagamise rõõm". Kuna sellesse raamatusse panustasid päris mitmed autorid, siis mainin siinkohal, et nende küpsiste autoriks on Tammuri talu peremees/ peakokk Erki Saar. Küpsised on mõnusad krõmpsud, pisukese hapu nüansiga pohladelt.
Vaja läheb:
100 g võid
1 dl fariinsuhkrut
1 munakollane
1,25 dl jahu
1 dl kamajahu
1 dl pohli
Vahusta toasoe või fariinsuhkruga, lisa munakollane ja jahud. Lõpuks sega küpsisetainasse õrnalt pohlad. Vormi käte vahel tainast küpsised ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil märja käega lapikuks. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Vaja läheb:
100 g võid
1 dl fariinsuhkrut
1 munakollane
1,25 dl jahu
1 dl kamajahu
1 dl pohli
Vahusta toasoe või fariinsuhkruga, lisa munakollane ja jahud. Lõpuks sega küpsisetainasse õrnalt pohlad. Vormi käte vahel tainast küpsised ja suru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil märja käega lapikuks. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Kommentaarid